Ønsker du at få lagt zink tag på din bolig? Så har vi den ekspertise og erfaring der skal til. Vi kører gerne for private og erhverv i Kolding, Vejle, Fredericia og omegn. 

Zink kan benyttes til tagbelægning, tagrender, facader og andre former for belægning.

Med tiden er zink blevet populært i Danmark, og det er ikke så underligt da zink er et utrolig stærkt og holdbart materiale, der kan holde sig flot i meget lang tid.
Der er flere fordele ved at vælge et zink tag, du kan få et overblik over nogle af dem herunder. 

Fordele ved at få et zink tag

 • Man får et utrolig tæt tag, der både er udelukker vind, vand og andet vejr. Egner sig dog ikke til huse nær kysten, da salt og zink ikke er en god kombination. 
 • Er utrolig holdbart 
 • Zink kan formes som intet andet materiale, hvilket også gør det velegnet til kviste, inddækninger og andre kantede steder på tagfladen hvor andre materialer har svært ved at holde helt tæt
 • Har en lang levetid på omkring 70-100 år. Sammenligner man med andre tagbelægninger som eksempelvis teglsten, betontagsten, eternit plader kan de typisk holde omkring 30-70 år, og tagpap som kan holde 10-15 år. 
 • Er næsten vedligeholdelsesfri og kræver ikke tagmaling eller algebehandling 
 • Er et 100% naturligt og levende materiale 
 • Kan forpatineres hvis man ønsker det 
 • Zink tag bliver ikke grimme med tiden 
 • Er miljøvenligt og 100% genanvendeligt 
 • Er ikke brandbart 
 • Er lynafledende 

Ulemper ved zink tag

Der er naturligvis også ulemper ved at vælge et zinktag, og en af dem er, at det er en dyr løsning. Dog skal man se det som en investering, da taget har en utrolig lang levetid og vil holde sig pæn gennem tiden, uden at det kræver jævnlige algebehandlinger eller tagmaling. Du får altså et tag i høj kvalitet. 

En anden ulempe er at at zink taget ikke egner sig til flade tage, eller en bolig der er placeret nær kysten, da salt fra havvandet vil påvirke taget. 

Zink tag i flere farver

Når zink er i kontakt med ilt, reagerer materialet ved at danne et lag patina, der giver ekstra beskyttelse. Patinaen ses som en gråblå nuance, og hvis du ikke ønsker denne farve, er det også muligt at få zinkplader i andre farver samt zink der er patineret på forhånd. 

Når du skal have lagt et zink tag er det vigtigt at vælge en farve, der matcher din boligs stil. Vi hjælper gerne med professionel rådgivning og vejledning, så du får den løsning der bedst matcher dit hus.  

Professionel lægning af zink tag

Når du skal have lagt et zinktag, er det vigtigt at få det lagt af en professionel blikkenslager, da det kræver erfaring og et stort kendskab til materialet. Derudover er det utrolig vigtigt at det bliver lagt korrekt, for at det skal kunne holde længe og opnå den fulde funktionalitet. 

Hos Bækmand VVS og Ventilation tilbyder vi professionel montering af zink. Vi har både den erfaring og ekspertise der skal til, for at montere et tag i zink korrekt.
Kontakt os for flere oplysninger på telefon 75528787 eller sende os en mail på info@baekmandvvs.dk

Kontakt os og få et tilbud