Overvejer du at få varmegenvinding i din bolig eller på dit kontor? Så kan vi hos Bækmand VVS hjælpe.

Et anlæg til varmegenvinding er et mere avanceret ventilationsanlæg, der bruger varmen fra den luft der udsuges, til at opvarme den luften der blæses ind i bygningen. På den måde udnytter ventilationsanlægget varmen fra den ‘’gamle’’ luft, til at opvarme den friske nye luft - og derfor mistes der mindre varme når der ventileres. 

Når man lufter ud i hjemmet med åbne vinduer, lukker man den varme luft ud og den kølige friske luft ind. Med et ventilationsanlæg der har varmegenvinding, kan der genbruges op til 90% af den varme der er i boligen. Det er derfor en god energibesparende løsning, der både skaber mere ventilation og giver et godt indeklima i hjemmet, sommerhuset eller i bygningen. 

Fordele ved at få varmegenvinding 

  • Genbruger varmen der allerede er i huset 
  • Giver et godt indeklima 
  • Luftfugtigheden holdes lav
  • Undgår skimmelsvamp og husstøvmider 
  • Anlægget filtrerer pollen og andre partikler fra 
  • I de varme sommermåneder kan anlægget omstilles til at give kolde luft

Flere muligheder med varmegenvinding 

Varmegenvinding ventilation kan foregå på forskellige måder. 
Der findes passiv varmegenvinding, som fungerer ved at varme den friske luft op ved hjælp af den ‘’gamle’’ luft, uden at der bliver brugt energi på det.

Derudover er der også aktiv varmegenvinding, som er når ventilationsanlægget er indbygget med en varmepumpe, der enten anvendes til at opvarme eller nedkøle den friske luft. Denne løsning er fordelagtig at benytte i bygninger der opvarmes med el, da varmen fra en varmepumpe er billigere end elvarme, og fordi varmepumpen kan kombineres med produktionen af brugsvandet i bygningen. 

Få en skræddersyet ventilationsløsning

Hvis du går og overvejer at få varmegenvinding i din bolig eller virksomhed, så lad os tage en snak om hvilke muligheder du har, og hvilken løsning der egner sig bedst til dit behov. Vi kører gerne ud til private og erhverv i Kolding, Vejle, Fredericia og omkringliggende byer. 

Vi udarbejder også gerne et uforpligtende tilbud ved interesse for dette. Ring til os allerede i dag og hør mere på telefon 75528787 eller send os en besked via kontaktformularen på siden, så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

Spørgsmål? Ring og hør mere